Utförande och ergonomi

Operatörsrummet är kritiskt och kan sägas vara navet i en process eller en övervakningslösning. Ett rätt uppbyggt operatörsrum skall alltid kunna vara i drift.

Även om den övervakade eller kringliggande anläggningen stannar eller blir kraftlös. Ett fungerande operatörsrum byggs från grunden med en genomtänkt lösning för infrastruktur, kraft, klimat, osv fram till operatörsbord och teknik för att hantera bild, ljud och kommunikation samt ev. styrning av processer.

Ett operatörsrum skall alltid vara utformat så att människorna som arbetar där ges bästa möjliga förutsättning att göra ett bra jobb. För att tillgodose det krävs en genomtänkt helhet av operatörens arbetsplats och hjälpmedel. Ett operatörsbord skall vara utformat så att det kan användas 24 timmar om dygnet och för långa arbetspass. Funktionalitet och ergonomi är nyckelorden.

Utformat för människan

Utförande och ergonomi är viktiga parametrar inte bara för att garantera att operatören har en arbetsplats som inte är skadlig. Utan även för att garantera att en operatör håller sig alert och inte riskerar att ta felaktiga beslut på grund av trötthet som följd av dålig kringutrustning. Ett felaktigt beslut kan kosta stora belopp att åtgärda.

Operatörsbord skall naturligtvis vara höj- och sänkbara samt ergonomiskt utformade så att det tillsammans med stolar, skärmar och annan kringutrustning ger en avslappnad och behaglig arbetsmiljö. Vi har lång erfarenhet av utformning och inredning av operatörsrum, läs mer på Operatörsbord!

Välkommen att kontakta oss!

Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information och prisuppgift